Odaberite sebe posle raskida veze.

Hipnoterapija kao podrška na svakom koraku.

Razilaženje sa nekim ili nečim, koga ili što volite uzima svoj danak na vaš um, telo i dušu. To može doneti velike, ponekad i neželjene, promene u vaš život.
Ali, nemojte da ostane na tome da ste tužni. Odaberite sebe, podignite se iz prašine i vratite svoj život na pravi put, u normalu nakon prekida.

Dopustite sebi da tugujete
Kada neka veza dođe do kraja, možda vam se učini kao da je kraj sveta – i to je razumljivo jer izgleda kao kraj vama lično poznate situacije i svih detalja vašeg života. Raskid veze može da znači: razvod, odlazak iz porodičnog okrilja, raskid prijateljstva, raskid poslovnog ugovora, iseljavanje, nametnuta promena svakodnevne rutine, promena društvenih aktivnosti i krugova.
Razdvajanje ili raskid se ponekad priprema dugi niz godina, a ponekad se dešava iznenada i može da bude šok za vas. Možda je veza koju raskidate trajala dugo , nekoliko godina ili samo nekoliko meseci. Dužina veze iza vas, ne čini raskid lakšim ili težim procesom – sve je stvar vašeg doživljaja i kako vi izlazite na kraj sa trenutnom situacijom. Često je to velika promena u vašem životu pa dozvolite sebi uznemirenost, koji trenutak tuge – ta veza vam je mnogo značila (ili još uvek znači) a onda, dopustite da prođe i krenite dalje.

Okružite se ljudima koji vas vole
Potrudite se da ne trošite previše vremena da se vratite na svoje – vaša „ukupna“ sreća će patiti ako ne počnete odmah da idete dalje u svom ritmu u korak sa svojim životom .
Kada se dogodi „raspad sistema“ to može biti dobra prilika da kvalitetno provedete neko vreme sa porodicom i prijateljima ili sami sa sobom. Porodica ili prijatelji vam mogu pružiti podršku – bilo da je to rame za plakanje ili pružanje praktične pomoći u novcu, obezbeđenjem mesta na kome možete da boravite…

Izgradite samopouzdanje
Možda otkrijete da ste pretrpeli udar na sopstveno poverenje i samopouzdanje, a to može da se manifestuje postavljanjem raznih pitanja. Da li je moguće da sam to uradio? Šta sam uradila? Nisam dovoljno dobar? Hoću li ikada više pronaći srodnu dušu? Možda je trebalo da postupim drugačije? Kako ću sam/a? Kuda sada? Kako dalje?
No, stvar je u tome da zapamtite, vi ste mnogo više nego taj jedan odnos koji iz bilo kog razloga, nije uspeo. Vi ste više nego samo nečija druga polovina, više nego zamenljivi deo tima, više od nečije brige ili tuđih kriterijuma – a najbolji način da to dokaže sebi je budete VI. Izađite iz okvira trenutnog raspoloženja, radite ono što vas čini zadovoljnim i srećnim, provedite neko vreme sami sa sobom ili sa drugim ljudima koji vas čine srećnim, odaberite mesto koje vas čini dobro raspoloženim i mirnim.

Radite ono što volite da radite (čak i ako su upitanju stvari koje ste radili ranije dok ste bili u vezi)

Nakon raskida neke veze, može vam se učiniti primamljivim da izbegavate sve aktivnosti koje vas podsećaju na vezu i prethodni period. To može biti zamka, jer šta ako su to aktivnosti koje vas čine srećnim? Važno je shvatiti koliko tih aktivnosti možete da radite i sami i krenuti dalje, a ako to još znači i suočiti se sa svojim osećanjima i prihvatiti nova osećanja, onda je svakako sve bolje uraditi pre nego kasnije.
Bilo da idete u šetnju, putujete za vikend, idete u pozorište, bioskop ili omiljeni restoran učinite to bez oklevanja sami ili u društvu na nečiju inicijativu ili još bolje po sopstvenom htenju i želji.

Uživajte u sebi i svom životu

Budući da u svakom obliku veze stvarate odnos sa nekim ili nečim, često se događa da zanemarite ili prikrivate osećanja i misli koje imate o sebi. Možda ste izbegavali „trošenje“ vremena na sebe i za sebe, a umesto toga, provodili to vreme sa svojim partnerom, po želji društva, zadovoljavanjem društvene forme ili poslovnih očekivanja. Sada je vreme da se ponovno prepoznate jedinu neraskidivu vezu i pretvorite je u dobar odnos koji imate sa sobom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *