Hipnoterapijom do mirnog i okrepljujućeg sna.

U nekom trenutku u životu, svako od nas se nađe u situaciji koja prouzrokuje poremećaj  spavanja. Generalno, pitanje je da li su problem ili stres kratkog daha i prolaznog karaktera jer naš odgovor ima isti karakter i normalizacija sna se postiže u kratkom roku. Ovo je poznato kao prolazna nesanica. Hronična nesanica je uzurpirajuće i uznemirujuće stanje, prouzrokovano  promenama obrazaca spavanja i postaje problem koji traje nedeljama, mesecima, a ponekad i godinama. Hipnotherapja može biti korisna, pomaže da istražite i primenite prirodne metode da prevaziđete problema sa spavanjem.

Poremećaje spavanja i nesanicu uzrokuje mnogo različitih razloga, može se desiti da imate poteškoće da zaspite (utonete u san)  ili možda problem da ostanete u snu optimalan vremenski period. Ponekad to se manifestuje buđenjem u toku noći nakon čega ne možete da zaspite, ili preranim buđenjem u ranim jutarnjim satima zbog čega se budite sa manjkom energije, nedovoljno odmorni.

Nedostatak sna je iznurujući, čini vas nesposobnim da se koncentrišete jer ste umorni, iritira vas, a ceo dan je ispun jen osećajem teskobe i nervoze, čak u nekim slučajevima može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih tegoba.

Ovo su neki od razloga zbog kojih „stići do sna“ može da postane problem:
Stres i anksioznost – Sve brige koje imamo u našem umu mogu da doprinesu poremećaju sna.
Stimulansi – Konzumiranje kofeina ili alkohola, lekovi ili teže droge – mogu izazvati poremećaje sna.
Bol – Bilo kakav oblik bola može da prouzrokuje teškoće sa spavanjem.
Depresija – U nekim slučajevima ljudi sa depresijom premalo spavju, a u drugim oni se osećaju kao da spavalju sve vreme.
Medicinska stanja – Hronična oboljenja mogu imati uticaj na spavanje.

Hipnotherapija za spavanje, može pomoći kod problema vezanih za nesanicu jer vam omogućava  da istražite svoju podsvest da saznate zašto imate problem „isključivanja“svesnog dela uma. Kada shvatite da ljudski organizam dobro funkcioniše po tačno određenoj šemi u toku dana samo ako noću spava, uz hipnoterapiju lakše će te naučiti kako da svoj um isključite i mirno spavate. Naučiti tehnike upravljanja svojim mislima kao i tehnike relaksacije i opuštanja i način kako da ostavite svoje probleme iza sebe pre nego što odete na spavanje.

Smirite svoj um pred spavanje, tako da lakše zaspite i spavate dubokim okrepljujućim snom. Hipnotherapija može biti mogućnost da napravite razliku u svoju korist za svoju dobrobit. Ako želite da saznate više dobrodošli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *